Ønskelandets Børnehave

Børnehaven fordeler sig over flere lokaler, gymnastiksal, på legepladsen eller i nærområdet i den nordlige del af Ikast, afhængig af aktiviteter i løbet af dagen.

Vi er optagede af at tænke i helheder, og i modsætning til de mange stueopdelte institutioner, har vi valgt at opbygge vores børnehave, ud fra en pædagogik på funktionsopdelte rum. Børnene får derved mulighed for at danne relationer på kryds og tværs, som tilgodeser en større samhørighed i gruppen.

Vi ønsker en hverdag, hvor vi både bruger vores indendørs rammer, men også har mange timer i den friske luft. At være udenfor giver utallige muligheder, både hvor vi bruger vores grovmotorik i træerne, eller medbringer finmotoriske sysler.

Vi nyder at uderummets frihed, hvor der er højt til loftet, så vi kan få lov at udfolde vores kompetencer til fulde.

Børnene er fordelt i tre grupper:
”Hippogrifferne”, ”Nøddepatruljen” og ”Musvitterne”
(Børnene har selv været med til at vælge navnene:-)).

Grupperne, på nær Hippogrifferne, mødes én gang ugentlig, hvor de vil tage på ture ud af huset, fordybe sig kreativt, lege osv. Derudover spiser grupperne sammen, holde fødselsdage m.m.
Børnene vil dermed også tilknyttes faste voksne, som sikrer trivsel hos det enkelte barn.

Når børnene ikke er i grupperne, er alle børn tilknyttet alle voksne. Det vil altså sige, at børnene bliver knyttet til flere forskellige voksne.

Opstart i børnehave

Cirka en måned før opstart modtager jeres barn et brev i jeres postkasse, hvor vi inviterer jer alle ned i Ønskelandet. Jeres barn har herved mulighed for at møde sine nye kammerater, og vi får mulighed for at snakke lidt om, hvordan vi sikrer den bedste start for jeres barn.

Nogle børn vil synes, det er en fest at skulle starte i nye rammer, mens andre børn vil opleve det svært. Personalet vil benytte den første tid til at skabe tryghed og nærvær, så barnet tilknyttes til de voksne.

Den første uge i institutionen anbefaler vi, at børnene får nogle korte dage.

Søvn

Mange børn har, når de starter i børnehave, stadig brug for middagslur. Når vi har spist vores frokost, bliver børnene puttet og sover til de vågner. De første børn vågner oftest omkring kl. 14 og som regel vågner de andre løbende derefter.

Vi sørger for madrasser og dyner. Medbring gerne sut og/eller bamse – det kan godt skabe lidt tryghed, når man skal sove et nyt sted.

Dyr

Lige nu huser Ønskelandet høns og tusindvis af krible krable dyr. Børnene bliver derfor deltagende i at fodre, muge ud og udforske skovbunden. Vi lærer at blive gode ved dyrene og behandle dem godt.

Drømmen er, at vi senere skal have kælegrise og marsvin – og her har vi brug for hjælp. I vil på skift få fodretjansen i weekender og ferier, så vi sikrer at alle dyr får både mad og vand. 

I vil få besked, i god tid, når det er jeres tur.

Vi vil rigtig gerne vise jer rundt i Børnehuset Ønskelandet
– giv os et kald, så vi kan aftale nærmere om hvornår.

Tøj

Vi har mange timer på udenfor, det er derfor også vigtigt at børnenes garderobe er fyldt med ekstra tøj. Vi ved, at der er begrænset med plads på rummene, så børnene vil derfor have en ekstra kasse til deres tøj, så rummet kun behøver at indeholde det barnet skal bruge.

  • Ekstra tøj:
    2 sæt regntøj
    2 par støvler
    2-3 sæt skiftetøj
    En fleecetrøje

  • Om vinteren også:
    1 tyk trøje
    2 huer
    2 flyverdragter

(Erfaringen viser, at vanter ofte forsvinder, bliver våde – og det kan være svært at finde to ens). Derfor har Ønskelandet indkøbt en hulens masse vanter, som er til rådighed.

HUSK NAVN i jeres barns ting.

Fødselsdage

Det er altid en særlig dag, når man har fødselsdag. Vi fejrer barnet med flag, fødselsdagssang og en gave. Børnene må gerne medbringe én ting, eks. Boller, kage, is eller lign. Efter vi har spist vores frokost, vil vi nyde det medbragte.

Aftal med personalet, når dagen nærmer sig.

Indimellem oplever vi, at børnene gerne vil invitere deres børnehavekammerater hjem til fødselsdag. Vi vil gerne opfordre til at I enten invitere hele gruppen, alle piger/drenge eller lign. Hold fællesskabet åbent, så vi undgår at enkelte børn føler sig forbigået.

Dagligdag

  • Kl. 6.15

    Café Tusindfryd åbner og én voksen står klar til at tage imod jer.

  • Kl. 6.15-8.00
    Morgenmad tilbydes til de børn, der ikke har spist hjemmefra, eller har behov for et ekstra måltid.
  • Kl. 7.30
    Legepladsen åbnes og alle børn skal på toilet og have vasket hænder.
  • Kl. 9.00-10.30
    Nogle børn skal i grupper og andre tilbydes forskellige aktiviteter på legepladsen.
  • Kl. 10.30
    Alle børn skal på toilet og have vasket hænder.
  • Kl. 11.00-11.30
    Middagsmad.
  • Kl. 11.30-13.30
    Aktiviteter og leg, inde eller ude.
  • Kl. 13.30
    Frugt/boller eller lign.
  • Kl. 14.00-17.00
    Aktiviteter og leg, inde eller ude.
  • Title
    Lorem ipsum dolor sit amet.

Overgang til skole

Typisk glæder børnehavebørn sig til at starte i skole, dog kan det være en stor mundfuld, når børnene ikke kender de nye rammer eller hvad der kræves af dem.

Når barnet har et år tilbage i børnehaven, knyttes barnet til vores Storbørnsgruppe. I denne gruppe vil vi gøre børnene så klar som muligt ved at lave forskellige projekter, hvor børnene skal fordybe sig, være kreative, løse opgaver og meget mere.

Vi vil besøge skolerne til besøgsdagene, besøge skolernes legepladser. Derudover vil vi tale med børnene om, hvad det vil sige at gå i skole. Vi vil skabe referencer til allerede kendte oplevelser, så børnene derved opnår en større forståelse.

Mad og måltider

Frokosten, og alle andre måltider nyder vi sammen. Nogle børn har måske behov for en lur før maden og spiser først senere, men vi tilstræber, at måltidet er en fælles oplevelse.

Børnene vil blive præsenteret for al slags mad. Børnene spiser selv, og dem, der har behov for hjælp og støtte, får selvfølgelig det, men det er vigtigt, at vi som personale og I som forældre støtter børnene i at forsøge at spise selv. Vi skærer naturligvis maden ud i mindre bidder. Vi opfordrer børnene til at mærke efter i maven om de er mere sultne, og nogle gange kræver det en lille pause, inden de får mere på tallerknen.

Der er visse fødeelementer, man anbefaler at børn mellem 0 og 3 år ikke spiser: Det er hele nødder, mandler, popcorn, kerner, rå gulerødder – hele eller i stave – eller andre lignende hårde fødevarer. Børnene vil derfor kun spise f.eks. gulerødder, hvis de er kogte.

Medarbejdere i børnehaven

Emma Tobiassen

Pædagogmedhjælper

Jesper Stampe Pallesen

Pædagog

Kristian Møller Poulsen

Pædagog

Laura Gudsø Niese

Pædagogmedhjælper

Lisa Wølck

Pædagogmedhjælper

Michelle Nyrup

Pædagog

Sabrina Abdullahi Adow

Pædagogmedhjælper

Find os her

© Børnehuset Ønskelandet. All rights reserved.